Over Vakantiespel

Sinds 1960

Stichting Vakantiespel Ooststellingwerf organiseert een zomerkamp voor de kinderen uit de gemeente Ooststellingwerf. In de eerste twee weken van de zomervakantie worden er in de bossen van Appelscha tik- en zoek spellen georganiseerd. Dit gebeurd door een groep enthousiaste vrijwilligers die onder leiding staan van een vrijwillig bestuur.

 

Stichting Vakantiespel Ooststellingwerf is een stichting die sinds 1960 zomerkampen organiseert in Appelscha. In eerste instantie was de week voor kinderen uit de gemeente Ooststellingwerf die niet op vakantie konden, door spelweek konden ze toch nog op vakantie. Spelweek is inmiddels voor alle kinderen uit de gemeente. Alle kinderen die mee willen doen zijn van harte welkom!

 

Op dit moment bestaat Vakantiespel (veelal spelweek genoemd) uit een grote groep vrijwilligers die onder leiding van het vrijwillige bestuur twee spelweken neer zet. Alle vrijwilligers doen dit met veel enthousiasme. Zij weten namelijk wat spelweek zo bijzonder maakt.

Spelweek streeft ernaar om ervoor iedereen een mooie week van te maken. Dit door samen te spelen en elkaar met respect te behandelen. Ook gaat spelweek ‘back to the basics’. Geen telefoons of computers, maar eenvoudige materialen en samen rennen door het bos. Als alle deelnemers aan het einde van de week plezier hebben gehad, als iedereen zich welkom voelde en als het bos in dezelfde staat is als we het vonden, dan is spelweek geslaagd.

 

Wat spelweek nog specialer maakt zijn de vrijwillige leiders tijdens de spelweek. Een week lang staan zij klaar voor de kinderen. Ze doen er alles aan om de week nog beter te maken. Zij bereiden de week voor, zonder hulp van technologie. Ze bedenken het thema, maken toneelstukjes en organiseren de spellen. Ook hier is samenwerken enorm belangrijk. Dat is de kracht van spelweek.