Weekplanning

De week duurt 5 dagen, van maandag tot en met vrijdag. In de week staan verschillende spellen en activiteiten gepland.
 
Weekindeling
Op maandag bouwen we een echte hut, die de rest van de week blijft staan. Op de mooiste dag gaan we zwemmen in het bosbad. Hierna gaan we vaak naar de bongerd. Aan het eind van de week worden de hutten weer afgebroken en mag je op T-shirts schrijven als herinnering aan de mooie week.
 
Voorbeelddag
Je wordt opgehaald met de bus vanaf de opstapplek in je dorp. Samen rijden we naar het bos. Daar wacht de leiding op je en samen lopen we naar de Open Plek. Daar spelen we spelletjes, totdat alle kinderen in het bos zijn. Je mag voetballen, ‘water en vuur’ spelen, een klapspelletje doen of een van alle andere spelletjes.
 
Wanneer alle kinderen in het bos zijn, is het tijd voor toneel. Dit wordt opgevoerd door de leiding. Maar voordat het toneel begint zingen we eerst het kamplied!
 
Na het toneel gaan we een spel in het bos spelen, bijvoorbeeld ‘totemroof’ of het ‘douanespel’. Je verzamelt bij je hut en samen met je groepje en leiders loop je naar de plek waar het spel gespeeld wordt. Hier leg je je tas neer en je leider legt het spel uit. Wanneer de toeter gaat begint het spel! Dan mag je rennen, tikken en punten scoren tot de toeter weer gaat. Je gaat terug naar je groepje en samen loop je terug naar de open plek.
 
Hier ga je je lunch opeten en weer spelletjes op de Open Plek spelen. Daarna is er weer toneel en gaan we nog een spel spelen. Weer ga je naar je groepje samen loop je naar het bos en na de uitleg gaat het spel weer beginnen. Dit gaat op dezelfde manier als in de ochtend.
 
Wanneer je weer bij de open plek ben, is het alweer het einde van de dag. Er is nog één keer toneel, daarna mag je nog even spelletjes spelen tot jouw bus je weer naar huis brengt. De verschillende groepen lopen richting de bus. In welke groep jij zit wordt omgeroepen, dus let goed op. Dit is iedere dag dezelfde groep. Na een top dag brengt de bus je weer lekker naar huis.
 
Dit is de algemene indeling. Een zwembaddag ziet er natuurlijk anders uit en de hut bouwen komt in plaats van het eerste grote spel.