Leiding

vs (15)

Leiding zijn bij spelweek betekent dat je je een week lang (van zaterdag tot zaterdag) vrijwillig inzet voor een fantastische groep kinderen uit de gemeente Ooststellingwerf. Je organiseert spellen en begeleidt de kinderen in het bos. Je speelt en hebt plezier met de kinderen en je medeleiding!
Vakantiespel is ook hard werken. Op zaterdag en zondag bereid je de week voor en van maandag tot vrijdag ben je met de kinderen in het bos. Hier begeleidt je samen met een medeleider een groepje van rond de 15 kinderen.

Dit alles vrijwillig, maar tegen kost en inwoning. Dus het kost je ook niks. Er is een kookploeg die fantastisch voor ons kookt en er wordt op een fijne locatie geslapen, gewerkt en gechilld.

Deelname aan een spelweek in Appelscha is een bijzondere ervaring. Je doet zeven dagen vrijwilligerswerk met mensen die hier plezier in hebben. In een wereld waar iedereen hetzelfde doel heeft, maar waar iedereen toch heel verschillend is. Je komt leeftijdsgenoten tegen die er vanuit hun eigen instelling en motivatie, net als jij, er een top week van willen maken. Er ontstaan bijzondere vriendschappen en je hebt de tijd van je leven.

vs (4)
vs (12)

Wie?

Vanaf 17 jaar kun je meedoen als leiding bij spelweek, maximale leeftijd is 27 jaar. Je bent de eerste of tweede week van de zomervakantie van zaterdag tot zaterdag volledig beschikbaar. Je hebt affiniteit met kinderen en durft hier ook de verantwoordelijkheid voor te nemen. Verder kan je goed samenwerken. Iedereen helpt elkaar bij spelweek. Als iets niet lukt of als je iets niet begrijpt is er altijd iemand die je kan helpen.

Waar?

De stichting heeft een groot stuk (Staats)bos bij Appelscha ter beschikking waar gespeeld mag worden. Dit is bosvak 85 met in het midden een open plek waar we onze hutten bouwen en waar ’s ochtends, tussen de middag en ’s middags verzameld wordt. Om deze open plek heen zijn verschillende vakken, om elk vak is een pad waar de kinderen binnen moeten blijven. Op deze paden zit tijdens het spel leiding om alles in de gaten te houden.

vs (8)
vs (11)

Wanneer?

Er zijn twee spelweken. Je kunt kiezen welke week je mee wilt doen. De spelweken zijn altijd de eerste twee weken van de zomervakantie van Noord-Nederland. Beide weken duren van zaterdag 12 uur tot de volgende zaterdag 12 uur en je wordt geacht er de hele week te zijn. Is er een moment in de week dat je iets heel belangrijks hebt en dus niet beschikbaar bent, dan kan je dit vooraf overleggen met het bestuur.