Tips en meeneemlijst

Een dag in het bos is natuurlijk niet hetzelfde als een schooldag. De kinderen hebben andere spullen nodig. Om een handje te helpen bij het inpakken van de tas hebben wij een lijst gemaakt met belangrijke spullen. Onderaan vindt u een aantal tips.

In de tas

Minstens 1 liter drinken (zonder prik, geen energiedrink)
Beker (om te vullen tijdens het limonademomentje)
Brood, extra veel
Muggenspray
Zonnebrandcrème
Regenjas
medicijnen wanneer van toepassing

Aantrekken

Oude kleding (mag vies worden en is niet erg als het stuk gaat)
stevige (oude) schoenen
jas

In de zwemtas

Handdoek
Zwemkleding
Zonnebrandcréme

In de slaaptas

Luchtbed
Slaapzak
Kussen
Pyjama
Tandenborstel en andere toiletspullen
Lunch voor op vrijdag
Warme kleding voor donderdagavond
Kleding voor vrijdag
Wit shirt voor de vrijdag
Zaklamp

Tips

Geef uw kind genoeg drinken mee. 2 pakjes Wicki is heel weinig. Wij bevelen minimaal een liter drinken aan. Door het vaak warme weer en het vele rennen krijgen de kinderen meer dorst dan tijdens een schooldag, hou hier rekening mee. Drinken met prik is niet toegestaan! Koolzuur en rennen gaat niet goed samen, weten wij uit ervaring. Dit zelfde geldt voor energiedrink.
Ook eten de kinderen meer dan tijdens school. Een paar extra plakjes brood zullen zeker op gaan.

Goede schoenen zijn erg belangrijk. Het bos heeft een oneffen ondergrond. Hier kunnen de kinderen makkelijk op vallen. Het bos is niet vergelijkbaar met het schoolplein. Dichte stevige oude schoenen zijn het handigst. Oude kleding wordt ook aangeraden. De kinderen kunnen vallen en de kleding kan vies worden. Wanneer uw kind iets ouds aan heeft kan hij/zij onbelemmerd spelen.

Draagt uw kind een bril? Als uw kind een reserve bril heeft bevelen wij aan om de reservebril mee te geven voor het geval de andere stuk gaat.

Zorg dat uw kind altijd een jas mee heeft. Een regenbuitje kan onverwacht komen. Hou zelf ook het weerbericht goed in de gaten. Is er veel regen voorspeld? Geef uw kind een regenjas mee en eventueel regenlaarzen mee.
Wordt het heel warm? Geef uw kind extra drinken mee en smeer ze in met zonnebrandcrème.

Op vrijdag wordt er met textielstiften op T-shirts geschreven. Geef uw kind een shirt of iets anders mee waar op geschreven mag worden. Dit is een mooie herinnering aan de week. Om het shirt mooi te houden zijn textielstiften zijn het handigst. Heeft u deze, geef die dan ook mee.

Telefoon en zakmessen zijn niet toegestaan en worden ingenomen door de leiding. Uw kind heeft hier niks aan tijdens de week en kan het alleen maar kwijt raken of stuk gaan door een ongelukje. In geval van nood heeft de leiding een telefoon bij zich. Verder is de hoofdleiding te bereiken via het bestuur.

Zet OVERAL de voor- en achternaam van uw kind in. Er blijft altijd een enorme berg kleding, flesjes en handdoeken. Met de naam erin kan de leiding ervoor zorgen dat uw kind de spullen weer terug krijgt tijdens de week.